microsoft geregistreerde partner
1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7
pc-dokter

Linksys WRT54G router instellen voor kabel

draadloze router installeren instellen voor kabel  of ADSL
Technews

Antivirus en Spyware

Netwerk apparatuur installeren
Welkom
Computer Problemen
Computerhulp
Beveiliging
Contact
Diagnose en reparatie
Optimaliseren en onderhoud
Hulp bij aanschaf
Remote Support
Tarief
Algemene voorwaarden
Gratis Software
Links
Windows niet legitiem?

Aanbieding

Nu de router en de netwerkkaart zijn aangesloten en de drivers zijn gevonden door Windows gaan we inloggen op onze Linksys router die voor het configureren van ons draadloze netwerk nu nog is aangesloten op je computer via een kabel. Het inloggen gaat vrij simpel. Open je web browser en typ in de adres balk de volgende cijfers inclusief punten: 192.168.1.1 druk vervolgens op enter en het inlog schermpje van de Linksys router verschijnt. (Een niet correct ingestelde firewall kan er voor zorgen dat het setup scherm van uw Linksys router niet te bereiken is. Dus mocht het inlogscherm niet te bereiken zijn. Zet dan uw firewall uit en probeer nogmaals in te loggen op uw router) Het vakje gebruikersnaam laat je leeg. En in het vakje wachtwoord typ je "admin". Vervolgens de Enter knop en het setup scherm van onze Linksys router opent zich. Standaard staat onze router op Automatic configuration - DHCP. Dit betekent dat de computers op het netwerk hun TCP/IP instellingen (ip, subnet mask, default gateway, dns) toegewezen krijgen door de router. Dit houdt in dat je op je notebook geen TCP/IP instellingen meer hoeft uit te voeren. Moest er op de bekabelde computer voorheen een computernaam ingevoerd worden om internet te krijgen. Voer dan deze naam in bij Host Name. Het enige wat dan nog even juist ingesteld moet worden is de tijd. (GMT +1) Verdere instellingen staan standaard goed ingesteld bij de basic setup. Tenminste, als het om Internet via de kabel gaat. Voor ADSL Internet zijn de instellingen anders. Hier vind je de ADSL tutorial voor de ADSL router instellingen. Alles wat nu nog resteert is het indrukken van "Save Settings" En klaar ben je met het eerste gedeelte. De moeilijke woorden zoals ip, subnet mask, default gateway, dns behandel ik nu niet. Het gaat mij er om dat je draadloze netwerk gaat werken. Maar als je wilt kun je veel van die woorden terug vinden in onze moeilijke computer woorden lijst. Nou dat was alweer een stap in het aansluiten van je zelf gebouwde draadloze netwerk. Het schiet op.

Draadloze PCMCIA netwerkkaart installerenWe beginnen met onze netwerk apparatuur te installeren. In je notebook zit aan de zijkant een opening die we in computertermen een sleuf noemen. In dit geval een pcmcia sleuf. Je netwerkkaart met de opdruk naar boven past daar precies in. Even voorzichtig doordrukken en klaar hij zit. Notebook opstarten en zie daar Windows detecteert de kaart en installeert zelf de benodigde drivers. Dit was stap één van je eigengebouwde draadloze netwerk. Was niet zo moeilijk toch?
Sluit de kabel, die normaal vanaf de modem in de netwerkkaart van je desktop computer ging aan op de 'internet' poort op de achterkant van de Linksys router. Sluit je notebook met een kabelverbinding aan op een van de 4 switch poorten achterop de router. Dit doen we om de router eenmalig te configureren voor onze draadloze verbinding. Er wordt een blauwe kabel meegeleverd bij de Linksys router. Die kan je mooi daarvoor gebruiken. Als laatste mogen we de stroomadapter inpluggen in de daarvoor bestemde aansluiting.

Linksys WRT54GS draadloze router installeren

inlogscherm Linksys Router

Netwerk apparatuur installeren

configureren draadloze netwerk