microsoft geregistreerde partner

Draadloos kabel of ADSL Internet verbinding aansluiten

We gaan uit van een "gewone" thuissituatie met een desktop computer en een laptop. Beide voorzien van Windows XP met servicepack 3. De desktop computer is aangesloten op een kabel of ADSL breedband verbinding. Deze desktop computer houden we op de kabel en de laptop gaan we draadloos maken. Vanzelfsprekend hebben we hardware nodig om dit voor elkaar te krijgen. De hardware die ik in mijn voorbeeld gebruik is de zelfde hardware die ik bij mijn klanten thuis gebruik. Mijn ervaringen met deze hardware zijn uitstekend. De hardware bestaat uit de Linksys Wireless-G Breedband Router WRT54GS. En de netwerkkaart Linksys Wireless-G Notebook Adapter WPC54GS. Ik adviseer om de netwerkkaart en de router van het zelfde merk te houden. Dit om verrassingen uit te sluiten. In ons voorbeeld gaan we er van uit dat het notebook niet beschikt over een netwerkkaart. Maar meestal zeg maar in 99 procent van de gevallen heeft de moderne notebook een eigen al ingebouwde netwerkkaart. Controleer dit voor dat u een netwerkkaart aanschaft. Als de router afwijkt van uw model is geen probleem. De interface van de nieuwere Linksys router WRT54G2 is grotendeels gelijk aan die van de oudere uitvoering van de router.
Maar ook als u een heel ander merk router heeft bv. een E-tech, Sweex of Sitecom router. Het principe van het aansluiten installeren van een draadloos netwerk blijft hetzelfde.
Linksys router WRT54G2
draadloos netwerk installerendraadloos Internet
Technews

Antivirus en Spyware

installeren en aanleggen
Welkom
Computer Problemen
Computerhulp
Beveiliging
Contact
Diagnose en reparatie
Optimaliseren en onderhoud
Hulp bij aanschaf
Remote Support
Tarief
Algemene voorwaarden
Gratis Software
Links
Windows niet legitiem?

Aanbieding

Draadloos netwerk aanleggen installeren


Een draadloos netwerk is "in". Voorbeelden van draadloze netwerken zoals bluetooth, hotspots, infrarood en Wi-Fi worden we tegenwoordig mee (op zijn Hollands gezegd) doodgegooid. Als je niet draadloos bent tel je niet meer mee lijkt wel. Dit is enigszins te begrijpen want het grote voordeel van het aanleggen van draadloos Internet is natuurlijk dat je geen last hebt van kabels geen gaten hoeft te boren en toch overal in het huis op het Internet kan surfen. Vandaag de dag hebben veel gezinnen de beschikking over een laptop en wat is er dan prettiger om lekker in de tuin of op het balkon je post na te kijken en/of je werk te doen. Aangezien ik veel vragen krijg over het installeren en aanleggen van zo een draadloos netwerk heb ik dit artikel geschreven. Hierin leest u wat u voor een draadloos wifi netwerk nodig heeft en hoe u een dergelijk netwerk zelf kunt installeren. Ik ga niet te moeilijk doen met allerlei termen en mogelijkheden maar gewoon lekker simpel hoe je een draadloos netwerk aansluit en configureert. That's all.
Linksys WRT54G
Linksys router WRT54GS
Linksys router WRT54G2
1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7
Courtesy of Linksys

Mocht uw draadloos netwerk niet functioneren dan kunt u op de pagina Draadloos netwerk geen verbinding Internet een lijst vinden met controlepunten.

Mocht u problemen hebben met het bereik van het draadloze netwerk dan zou u waarschijnlijk de volgende pagina Tien tips tegen een zwak wifisignaal? een waardevolle pagina vinden.